تصمیم گیری سریع یا Snap judgement

 تصمیم گیری سریع یا Snap judgement

چه موقع به غرایز خود اعتماد کنید؟

چه زمانی آن‌ها را نادیده بگیریم؟!!!

و چگونه از انجام اشتباهات بزرگ خودداری کنید تا پول و زمان خود را هدر ندهیم!؟!!!!

حتماً هم برای خیلی از ماها پیش او مده که وقتی یک تصمیمی می‌گیریم بدون اینکه داده‌های زیادی داشته باشیم و آن تصمیم در آن زمان بهترین تصمیم ممکن بوده و از ما سؤال می‌کنند که بر چه اساسی این تصمیم را گرفتیم و ما تنها جوابی که داریم اینکه حس ششم یا غریزم به هم گفت!

حس غریزی یا جمع‌آوری اطلاعات؟!

حال این حس و غریزه از کجا به ما می‌گوید که این تصمیم صحیح است یا نه! درحالی‌که ما در عصر اطلاعات زندگی می‌کنیم. ازنظر تئوری، ما می‌توانیم با لمس یک دکمه همه‌چیز را در مورد هر کس یا هر چیزی بیاموزیم. تمام این اطلاعات باید به ما این امکان را بدهد که همیشه تصمیمات آگاهانه و مبتنی برداده تا را اتخاذ کنیم.

اما در دسترس بودن گسترده اطلاعات به این معنا نیست که شما حتی اگر آن‌ها را در اختیاردارید می‌توانید به‌خوبی از آن استفاده کنید. در حقیقت، ده‌ها سال تحقیق در روانشناسی و علوم رفتاری نشان می‌دهد که مردم به‌راحتی در موارد مختلفی قضاوت‌های بی‌عیب و نقص داده‌ها را انجام می‌دهند. افراد تحت تأثیر درکی که از دیگران در طول چند ثانیه دست می‌یابند به خود اجازه می‌دهند که در کمتر از یک دقیقه دیگران را قضاوت کنند و این رفتار قضاوت زودهنگام حتی در خرید کردن یا حتی انتخاب یک مدیر یا رئیس‌جمهور دیده می‌شود ومعمولا آن تصمیمات بهترین تصمیمات ممکن در آن زمان برای شما هستند.

آیا این پیش‌بینی‌ها و قضاوت‌ها برای تصمیم‌گیری صحیح است یا خیر؟!

اجازه بدید این موضوع را با یک مثل برایتان توضیح دهیم

مدیر باسابقه و حرفه‌ای را تصور کنید که خود را برای حضور در یک جلسه خیلی مهم از چند هفته قبل آماده کرده است، زمانی که به آن جلسه می‌رود نمی‌تواند به تصمیم درست را بگیرد وراِ حلی را ارائه کند اما کارمند زیردست او بهترین ه حل را ارائه می‌کند! علت این امر چیست؟

همان‌طور که میدانید وجود حجیم زیادی از اطلاعات موجب آن می‌شود که مغز فرد اطلاعات کلیدی را از اطلاعات فردی تشخیص ندهد. مغز و غریزه انسان زمانی که اطلاعات صحیح و کمی اگر در دسترس داشته باشد، موارد کلیدی را به‌راحتی استخراج می‌کند این آنالیز مغر با اطلاعات کم همان حس ششم افراد است. پس علت اینکه کارمند آقای مدیر به‌راحتی توانسته بود بهترین ایده را بدهد این است که توانسته بود اطلاعات کلیدی را استخراج کند.

البته مشخص نیست که تصمیمات سریع همیشه بد است. یا نه! بعضی‌اوقات قضاوت‌های سریع (Snap judgment) کاملاً چشمگیر است و می‌توانند در زمان صرفه‌جویی کنند. هر بار تصمیم‌گیری باید از طریق تمام اطلاعات موجود در مورد موضوع شانه خالی شود. بااین‌حال، سوءتفاهم در مورد چقدر اطلاعاتی که ما برای تصمیم‌گیری در مورد قضاوت خود استفاده می‌کنیم، فراتر از تصمیم‌گیری‌های خوب یا بد است.

اما باید به این نکته توجه داشته باشیم که فن‌آوری مدرن اجازه می‌دهد تا تقریباً هر تصمیمی که امروز گرفته‌شده است نسبت به همان تصمیمی که چند دهه پیش‌گرفته شده آگاه‌تر باشد؛ اما اتكا انسان به snap judgment ممکن است این حرف را نادیده بگیرد. در تلاش برای تصمیم‌گیری آگاهانه‌تر، محققان باید راه‌هایی را برای ترغیب مردم به کاهش سرعت قضاوت کشف کنند. تا افراد بتوانند کم‌زیان تریم نتیجه را بگیرند

در حال بارگذاری ...